Followers

Friday, 14 June 2013

FAVOURITE ITEM : Obuse Lip Tint

Asalamualaikum yaww!

Hai guys, lamanya tak jenguk blog. Fuhhhhhhhh (tiup dusts yang melekat kat blog ni. Hahah) Maklumlah, sejak bekerja ni, masa yang lapang aku manfaatkan untuk tidur sepuas-puasnya walaupun tak berapa nak puas. Hahah. So, today I decided to write a post regarding my fav product I've been using for days now. :)

OBUSE LIP TINT

Mesti korang semua pernah ternampak bloggers mempromote this hot item kan. Sebenarnya Ibu aku beli barang online, dapat free Obuse Lip Tint ni. Comel je packaging dia, biasalah barang Korea. Saranghae. Tetibe. Hahah.

So, aku yang kaki menyibuk terus mintak ibu. Hahah. Tried this lip tint and aku sukaaaa. Sebab, tak berat and aku memang tak suka kalau bibir kita melekit-lekit. Rasa geli nak minum air, lepastu bertanda kat cawan. Ergh. Tapi pakai Obuse Lip Tint ni, bibir rasa ringan and macam tak pakai pape. Okay lah kan untuk aku yang bibir pucat nak mampus + kering. Entah di mana bibir merah delima. Whahah. Bak pinjam =.=

Yang bestnya, packaging dia comel je, senang masuk dalam pocket baju pun boleh. Hahah. And it comes in three colours. Ibu dapat warna red. Tapi taklah merah menyala semerbak api. Sedang2 and just nice. Walah. Lagi satu, murah gila je benda alah ni, entah berapa hengget pun dapat :)




Comel kan? macam nak telan je Hahah


Boleh pilih nak tint or apply terus kat lips


Berbaloi. 



Model tidak berbayar :/





Saturday, 1 June 2013

10 Random Questions About Me

Asalamualaikum yaww.

This is just another random post. *lompat bintang

1) What is one thing that you like most in your life?
     I must say, my wardrobe. Hahah

2) Who is your idol?
     Any doctor in the whole world. Muahaha

3) What is your favourite colour?
     Red. Bye

4) What kind of clothes do you like to wear?
     Anything that simple, alive and trendy. And no bling bling =.=

5) Do you read books a lot?
    Definitely. In fact, I have this huge amount of books  at home. Normally I pick thriller novel and yeah, love    stories too. And any books by Sophie Kinsella and Wilbur Smith

6) Favourite movie?
    Titanic. I CRYY everytime. Boleh percaya tak? =.=

7) Heels or Flats?
    Heels. 4++ inch. Bother you? Hahah

8) Barbie doll or Teddy Bear?
    I have both, but I'd choose Teddy for the first place.

9) What animal do you like?
     Cats and cats. Meoww

10) One thing that you hate the most?
      Nothing but FROGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG. 

Babai.

With love, Ella

There was an error in this gadget