Followers

Wednesday, 29 May 2013

Result Exam : The End

Asalamualaikum yaww.

It feels sungguh sekejap, macam baru semalam ambik Final Exam PASUM. Anyway, legaaa dah habis daripada kesengsaraan menghadapi Final Exam. With 9 subjects to handle, rasanya terlalu banyak yang kami belajar di PASUM. Mesti orang pelik, kenapa sampai 9? Sebabnya di PASUM, every compulsory subject dibahagikan kepada 2 dan markah dikira secara berasingan. Cuma pada kiraan Best 3 Subjects sahaja yang akan digabungkan markah. I tell you, it's hard.

So far, boleh la menggelarkan diri as Senior PASUM sebab dah graduate kan (ceh) hahah. To all my juniors, jangan lah leka sebabnya belajar kat PASUM seriously best and challenging. Tutorials yang berlambak dan menghentam emosi serta mental, termasuklah Report Kimia yang kadang-kadang mencecah 20+ muka surat untuk disiapkan. =.= 

Pengalaman di PASUM?

First of all, best. Sebab kita duduk 2 orang sebilik and Internet bersepah kat PASUM. Dari bus stop PASUM sampailah ke Cafe dan Tasik KK12. Korang akan perasan yang budak PASUM bangun tido pun akan update kat twitter, yang mana membuktikan PASUM kaya dengan WiFi. Hahah. Next, lecturers PASUM semuanya baik-baik belaka and mostly dah bertahun-tahun pengalaman mengajar, banyak yang PhD jugak.So, korang akan menimba ilmu daripada Pakar-Pakar.

Makanan? Kat Kafe KK12, banyak kedai baru yang dibukak. Untunglah budak session 2013/2014. Dah lah murah, sedap lah jugak. Sangat affordable untuk kanak-kanak PASUM macam korang. Huhu. 

Curfew? TAKDE. Hahah, korang bebas untuk bergerak ke mana sahaja. Tapi beragak-agak lah ye. But mostly, budak PASUM ni habis exam je, bersepah lah dekat Mid Valley, The Curve, Times Square. Semuanya nak lepas tension. Tidak lupa juga budak perempuan akan shopping tudung yang latest dengan Jalan Masjid India. Walawei harga borong bak hang. Huntunggg.

Exam? Okay, exam pasum sangat tough. Make sure korang semua beli every piece note yang akan diletakkan di kedai fotostat KK12. And beli jugak past years for at least 3 years. Sebabnya, soalan Exam ni kau kena kaji sikit. Kalau setakat baca notes lectures, jangan harap ye adik-adik.

Overall, nak survive PASUM senang je, hargai masa korang and cariklah kawan yang dapat membantu korang dan bukannya menjahanamkan. Study Group amatlah digalakkan ! Buatlah dalam 3-5 orang dalam satu group, dan bincang past years. Insha Allah senang korang nak jawab Exam. :)

Last words, nikamtilah hidup di PASUM sebaik mungkin sebabnya, seriously seronok gila belajar kat PASUM. Belajar nikmat, enjoy lagi nikmat. Hahah. Goodluck juniors !

..............................................................................................................................................................

And alhamdulillah result kitaorang dah keluar. Legaa. :)








2 comments:

There was an error in this gadget