Followers

Friday, 25 October 2013

Sweetheart (s)

Asalamualaikum yaww. 

Whoahhhh rasanya dah berkurun aku tak update blog. Kemain kau bajet busy. But the truth is, budak medic UM paling sempoi tahun ni hahah. Thanks to new curriculum from University of Sydney, kami kini mempelajari more about arts in medicine. Yes people, arts atau nama kampungnya seni. Eh ingat medicine takde seni ke. Nanti simpang siur pulak kitaorang potong abdomen pesakit haha.

Few asked me, macam mana study sekarang? And yes, study has been good. Alhamdulillah, kitaorang masih di block 1 which is dedicated for English for Medicine & Language in Medicine(arts). Mesti pelik kenapa lah takde bunyi anatomy, physiology, biochemistry and all kan kan. But that is the truth. Even some of us call ourselves Linguistic students kihkihkih. Apa pun, aku suka system baru ni sebab kitaorang dah masuk hospital since year 1 meaning that exposure to clinical years dibuat lebih awal daripada curriculum lama. Yeayy. Best gila dapat masuk hospital pakai white coat. All eyes on us. Tapi maaf le ye makcik-makcik, pakcik-pakcik sekalian, saya budak year 1 lagi hihi.

               So far, we have been to four different sites kat PPUM (Pusat Perubatan Universiti Malaya). And lepas every visit, kami haruslah memulas otak to come out with good, well-established reports. Every group dibahagikan to different sites every week. And alhamdulliah group aku sangat lah sempoi and gila gila. Jadi, tak le aku menggila nerd setiap minggu haha.

Okay, done with what had kept me away from blogging. hihi. Sebenarnya aku nak post something related to what yang buat aku bahagia sekarang ni.Tak terkata kebahagiaan yang aku ada sekarang ni. Apa tu? Ha mestilah.....jeng jeng jeng....apa korang ni, tak sabau (orang melaka kan !)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
Jawapannya..mestilah sebab my sweethearts aka kawan-kawan kat sini ! Yeay. To be specific, my A200 friends. Kami sangat lah gila-gila. Best dapat kenal dorang ni (which mostly kenal dari PASUM). Tapi, masuk degree barulah nak beramah tamah. Hihihi :') Rasanya satu hari kalau tak gelak, tak sah la. Best ada kawan kawan camni, rasa semangat aje nak ke kelas (we even sometimes go to class together :)) Usually, we call ourselves ''Girls'' which buat aku rasa, ''eh. girls kauuuuu padahal da umor2 mak orang ni'' kihkih

We did a lot of things here. Makan, Kuliah, Movie, Jalan-jalan, Shopping and etc. Hihi k la, malas nak type. Moh layan gambau . :D


Ini idea aku suruh amek gambar bukak mulut. Nak tengok ade plaque tak. Hahah
From left: Nuha, Amal, Ella, Ima :)


Ni masa MHS. Senget tak senget duduk tepi jalan amek gambar posing pelbagai aksi. 


My roomate ! :D


Kat sini, aku jadi berseni seni pulak haha. I joined ''Manifesto Puisi'' and yes we won the first place ! Hihihi
Baru perasan, aku tertido agaknya time orang snap tu =.=


Pelakon-pelakon gegadis haha. 
From left : Kimi, Ella, Hajar :)



After show, semua ketawa macam nak mati sebab ade kejadian kelakau hahahah


Dressing like makcik 70s



So this is how, our DK3 looks like. Kat sini, kitaorang belajar Hubungan Etnik yang maha seronokkkkkkk =.=


Tak lupa juga, sweetheart aku dari UiTM. Kesayangan niiii.
She is single by the way hahaha. (Melaty comel)


Terharu sebab she came to see me. Yeayyy ! Love you. muahhhh muahh !


Ini adalah pemandangan tepi tasik tapi tasik tak nampak pulak hihi. Kolej 2 dekat gila dengan Tasik Varsiti. So petang2 kalau stress bole aje jogging or bermain mata dengan tasik ni kihkih



LiM class. Semua ni bajet nerd je hihi


Shopping with Nuha ! Hihi


Taken di dalam Surau. Budak zaman sekarang, dalam surau pun jadik lah ye =.=. Eh kitaorang dah solat ye, baru amek gambar. hahaha


Budak sebelah kiri ni dah macam anak aku dah. Hahah :D 


Kalau nak tahu, 80% memory phone aku penuh gambar dia. Hahah


Roomates A203; Ella, Nuha, Fazira
Dalam banyak-banyak, Fazira paling nerd. hahaha :P


Cutie Amalina. Nak glamor sikit, Ammy. Hahah. Ini adalah muka budak yang tersangat rajin pernah aku kenal dari PASUM :') Sangat motivating 


#AJK 


Pengetua Kolej belanja ais krimmmmmmmm !


Itu ialah Nadira Aris. Tokey Business Topup Terlajak Laris di A203. Usahawan yang berjaya ni. Hihi. Sesiapa yang berminat nak join under dia, sila la contact beliau kihkihkih 


We belong together. Cehwah


Dont ask me, which class I was in at this time. Hahaha 


First time, jumpa buddies (seniors) Semuanya comel-comel and sporting hihi.


Ni masa nak hantar Umi pergi Mesir. Kawan dari sekolah menengah nii. Dah besar panjang pun kau ye Mi. Semoga maju jaya dalam studies. May Allah bless ! :')


Again, Tokey besar Nyonya Nadira Aris 


Introducing you, my groupmates ! Few aje lah but then, they are my girlfriends ! Amacam? Ada muka doktor tak kitaorang? Hihi
From left : Mas (taken) hahaha, Khairun (ayu and lembut), Entah siapa haha, Min (gila-gila and sempoi), Ika (comel tegas), Nad (retisss kauuu) and Raja (royal gituuu) 


Our A200 potluck. Sangat happening youols. Semuanya sedap-sedap sampai perut ni tak tahan dah asik disumbat non stop hihi 


More. Triffle itu sangat lah sodapppppp. Thanks Jiha !


Yummy !


This is my baby stethoscope :')


More groupmates. Leong and Lulu there :D 


Cik cik yang comel. Hihi
Hafizatul, Khairun and Ika :D

Mas ayuuu hihi, Min and Singing. 




Banyak lagi sweethearts yang tak tertunjuk. Anyway, budak A200 memang daebak ! As well as Group 3 ! Love ya all. <3



2 comments:

There was an error in this gadget