Followers

Saturday, 2 February 2013

What To Do When Your Boyfriend Cheats On You

Asalamualaikum yaww !

Yes, this is a controversial post. And Im taking risk by posting it. Haha. So what is life without risks? I call it lifeless. *Serious mode. Girls, if your boyfriend cheats on you, dont cry and plead so damn hard. Just dont. Reasons? Cause they're not your husbands yet and they give you no money to live in this materialistic world. I mean, you are surely can live without them. Yes, you can.

My tips on what to do if your boyfriend cheats on you : (valid for boyfriend yang curang, lelaki jujur dikecualikan)


  1. Kill him. Eh, dont get me wrong ! What I mean is that, kill him in your memories, kill all the good things, kill the feeling that you have for him. Cause, you'll only menyakitkan hati, jiwa raga sendiri jika masih mengasihi that creature. And you dont want that !
  2. Delete all the sweet SMS / Emails / Whatsapp / Viber/ etc. Cause I know perempuan ni suka sangat mengenang kisah lama. Mula lah dia nak recall all the sweet-pijak-semut-tak-mati2 punya kenangan. Remember, those are bullshits ! Haha. Jangan nak kenang2 sangat lelaki macam tu. Okay? Bagus.
  3. Call him. Yes. You should do this. Call him and start the conversation. Jangan matikan phone kalau dia call, kerana that shows how weak we are. Just call him and say ''Hello,Lah, hidup lagi kau rupanya'' ''Kau tak payah cakap banyak. Bazir credit aku je. Okay sekarang kita putus. Semoga bahagia.'' Pastu, end the call with ketawa yang jujur and senyumlah, cause he's not the one for you. You deserve so much better guy :)
  4. Do more outdoor activities with your girlfriends. This is veryyy good. Baik kita keluarkan peluh daripada keluarkan air mata for that useless guy. Hoyeahh. Also, dapat juga kita happy with the girls right? Mana tahu, tengah2 beriadah tu, ade handsome guy passing by ker. Hah, rezeki tu. :P
  5. Redha. Kita kena redha dengan ketentuan-Nya. Kalau dah takde jodoh, there's nothing we can do right? Semua kan ade hikmahnye :)
  6. Tembak. print gambar dia sebesar saiz A4. lepas tu, paste it on the wall. Ade dua cara, first conteng sepuas puasnya gambar dia pakai crayon/ watercolour lepas tu, cabut remuk2 masuk dalam tong sampah. Or secondly, beli set anak panah yang jual kat pasar malam. lepas tu lekat gambar dia kat board and SHOOT. pastikan kena tepat kat bahagian cranial okay. Hahahaha
  7. Puaskan hati anda. Buatlah benda benda yang anda suka. Chillax. People come and go. Senyum and Have a life. You still have your family and friends that will never cheat on you :)

Okay, itu sahaja <3

peace :)

3 comments:

  1. huhu..awk pnah kena tipu jgak ke..

    done follow
    http://macammacamcite.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. haha. pernah lah jugak dulu :P hahaha thanks follow back :)

    ReplyDelete
  3. hahahhaa...styleee....siyes lawak....

    ReplyDelete

There was an error in this gadget