Followers

Monday, 18 February 2013

Malam Emas Pusat Asasi Sains, UM

Asalamualaikum yaww !

Alhamdulillah, pada 16 Februari 2013, all of us, Pasumians telah berseronok ronok pada Malam Emas tersebut. The theme was ''ENCHANTED; A Sprinkle of Miracle''. Supposedly lah, pakai baju gown kembang setaman bagai, tapi kiteorang pakai je apa yang ade ==' LOL. Bertempat di Dewan Merdeka Hall, PWTC, kami semua diraikan dalam suatu majlis meriah yang grand grand gitu. Hahah. We went there by bus lah yang pihak UM sediakan sebab kalau nak tunggu sorang sorang datang, memang tak mula lah majlis nye kan. Group Tuto aku gerak pukul 3.45pm and tiba beberapa puluh minit kemudian (tak jauh pun). Sampai je sana, kami diberi briefing about the whole event again so tak kelam kabut majlis nya.

The crazy part was, sebab ade banyak masa, kiteorang (my girlfriends and I) pergi jengah Mall kat depan Pacific Hotel. Siap terbeli accessories lagi. Hahah And aku yang kelaparan sebab tak makan apa apa menghasut le girlfriends untuk melantak kat McD. Maka pergilah kami ke McD and melantak. Haha. Pukul 5.00 kiteorang bergerak semula ke Dewan Merdeka untuk solat Asar. And lepas daftar, kitaorang pun melepak kat surau menunggu maghrib. Event started pukul 8.00 tapi aku and girlfriends keluar surau pukul 8.15. Hahah. Kelewatan (kesah?) Sampai sampai je, ada orang suruh masuk ikut pintu belakang. So sad. Cinderellas tak dapat masuk ikut red carpet. Sempat pijak je. Jadi lah kan ? Hehe.

Acara dimulakan dengan penyampaian ucapan from Dr. Yong and Yang Berhormat jemputan. Tak ingat pulak sape sebab ingat nak makan je. First time makan chinese cuisine, so macam ternanti nanti lah. ==' Penat da cter, let the pictures explain. LOL


Opener. 25% of us


90% of us


Bonding. Cant u see?


What I wear that night:
Red Cardigan with Blue Maxi Dress
Historic Brooch (pinjam Anis) hahah
Blue shawl (last minit beli) =='
Stiletto from SUMMIT
Black Clutch
Tema sendiri: Haru biru. Hahah



Suhailah^2. We share the same name :)


My previous Ketua Tuto Sem 1, Zul yang baik hati


Budaks sengal in my class. Hahah. This is Amirul btw


My inspiration in the class. Dijah, yang comel and baik hati 


Ain sherry, My girlfriend :)


Anis, single. Heheh promote nih



Kaki kaki Puteri Dongeng


My girlfriend #1


Su and Ain #girlfriends


with Zara yang comel


Girls in my Group



We bought these together. #Bond



Mimi #Floor6


Safi, my ''akak'' :)


Boyfriends.


Su and Safi #Hearts


Suasana dalam Hall


The Table


The lightings


Shark's fin with Crab Meat #yummy


I DO NOT EAT THIS. Allergic :( *sedekah kat Ain


Black mushroom and brocolli. Yucks ! hahah



Menunggu and menunggu. Heheh


Join sekali. Menunggu and pening 


Impact penungguan yang tidak kesampaian. Hahah


Redha. Hahah

 *AMARAN. ANDA SEDANG MEMASUKI ZONE SELF CAPTURED. Sila bawa bersama plastik, in case, nak muntah. Hahah

Tarik tarik sikit. 



=='


Senyum.


Bingung




Mood kelam~ kelam~

*BEFORE THE EVENT



My hearts. In memories, y'all stay. Adios.

Saturday, 2 February 2013

What To Do When Your Boyfriend Cheats On You

Asalamualaikum yaww !

Yes, this is a controversial post. And Im taking risk by posting it. Haha. So what is life without risks? I call it lifeless. *Serious mode. Girls, if your boyfriend cheats on you, dont cry and plead so damn hard. Just dont. Reasons? Cause they're not your husbands yet and they give you no money to live in this materialistic world. I mean, you are surely can live without them. Yes, you can.

My tips on what to do if your boyfriend cheats on you : (valid for boyfriend yang curang, lelaki jujur dikecualikan)


  1. Kill him. Eh, dont get me wrong ! What I mean is that, kill him in your memories, kill all the good things, kill the feeling that you have for him. Cause, you'll only menyakitkan hati, jiwa raga sendiri jika masih mengasihi that creature. And you dont want that !
  2. Delete all the sweet SMS / Emails / Whatsapp / Viber/ etc. Cause I know perempuan ni suka sangat mengenang kisah lama. Mula lah dia nak recall all the sweet-pijak-semut-tak-mati2 punya kenangan. Remember, those are bullshits ! Haha. Jangan nak kenang2 sangat lelaki macam tu. Okay? Bagus.
  3. Call him. Yes. You should do this. Call him and start the conversation. Jangan matikan phone kalau dia call, kerana that shows how weak we are. Just call him and say ''Hello,Lah, hidup lagi kau rupanya'' ''Kau tak payah cakap banyak. Bazir credit aku je. Okay sekarang kita putus. Semoga bahagia.'' Pastu, end the call with ketawa yang jujur and senyumlah, cause he's not the one for you. You deserve so much better guy :)
  4. Do more outdoor activities with your girlfriends. This is veryyy good. Baik kita keluarkan peluh daripada keluarkan air mata for that useless guy. Hoyeahh. Also, dapat juga kita happy with the girls right? Mana tahu, tengah2 beriadah tu, ade handsome guy passing by ker. Hah, rezeki tu. :P
  5. Redha. Kita kena redha dengan ketentuan-Nya. Kalau dah takde jodoh, there's nothing we can do right? Semua kan ade hikmahnye :)
  6. Tembak. print gambar dia sebesar saiz A4. lepas tu, paste it on the wall. Ade dua cara, first conteng sepuas puasnya gambar dia pakai crayon/ watercolour lepas tu, cabut remuk2 masuk dalam tong sampah. Or secondly, beli set anak panah yang jual kat pasar malam. lepas tu lekat gambar dia kat board and SHOOT. pastikan kena tepat kat bahagian cranial okay. Hahahaha
  7. Puaskan hati anda. Buatlah benda benda yang anda suka. Chillax. People come and go. Senyum and Have a life. You still have your family and friends that will never cheat on you :)

Okay, itu sahaja <3

peace :)

There was an error in this gadget