Followers

Wednesday, 8 August 2012

Spec vs Contact Lens

asalamualaikum yawws :D

entry kali ini is bout comparison between cermin mata a.k.a specs and contact lenses. Fuh, guys, tahukah anda that Im totally out of clear vision without these two? Shit. I mean, leceh okay. Especially, when it comes to watch movies. Kalau tertinggal spec tu, memang sadis for the whole day. ''Ella, pakai jela spec, kan senang?" Hahaha. You gotta be kidding me?! Like seriously, I am no wearing this stuff bila hang out. I looked like damn, nerdy person. plus, selekeh. Haha. But what to day, got to accept the fact that I was & am (wished could get rid of this kerabunan, could I? )rabun. The truth is, aku tak boleh hidup without the aid of this stuff. Rasa seperti orang buta. And yeah, I'd like to tell you one, funny, suffering story of mine:_

Day: Wednesday
Time: 8.15am
Place: Auditorium PASUM

      Lecture cell biology dah nak start nie. Hurray! I love this subject. Awesome :D and then, meraba-raba inside the bag, in hope that I could get my spec. But you know what? Tetiba ada  suara halus whispered kat otak aku, ''ella sayang, awak tak ambil spec kat atas meja study tadi.. lupa la letttewww. *sambil ketawa jahat) I was like, ''DAMNNNNNNN!" Dah lah, Dr. Yusmin punye lectures kena banyak tengok diagram. Memang cool habis lah kan, pandang je screen, tapi actually kau tak nampak apa2.T_T .sadis. But fortunately, my friend, Su ada. tengok jelah notes dia. Haih haih. See apa yang terjadi if aku lupa spec tersayang? Cool habis. (sangatlah kau mak jemah!)

     Tabiat aku memang tak suka ada benda melekap dengan muka or mata. and so that's why aku tak suka pakai spec. Lagi satu, kalau berpeluh, memang rimas tahap dewa punya. Eeeewwww. But then, kena harung jugak lah kan? What to do anyway? -sigh~


     But soon, aku berkenalan dengan cik adik manis, cik Contact Lenses. Comei nyerr dierr..ala mucuk2. Hhaa. Okay2. aku annoyed sekarang . blueekk. And aku harap dapat lah get rid of this spec and terus menuju puncak bersama lenses. Cool (sekarang baru cool) Hhaa. First time pakai lenses, rasa rimas sikit sebab macam ada bende dalam mata. Haha. But ah lama2 tu okay dah and I likeddd :D . besides tidak mencacatkan tudung aku macam time pakai spec, aku rasa pakai lenses relaks je aku nak melintas jalan ke apa ke. Clear. Haha. So, I rated this stuff 5stars. BUT

seperti yang semua orang tahu, pakai contact lenses ada baik buruknya okay. Yang penting, kita kena jaga kebersihan. Why? Sebab kebersihan separuh dari iman adik2 ye :P okay that one sebahagian darinya la. Prior reason sebab mata kita nie supersensitive. Tau tau. So, I suggest you guys pakai lah eyemore ker hape ke after dah guna lenses nie. And also, make sure tangan bersih tau. Kang tak pasal2, masuk jin dalam mata. isk isk. pedih makjemah rasa nanty. eeeeeeeik!


as a conclusion, You Choose What to Use. (up to you lah yep) As for me, spec kawan di room/ rumah/ toilet. Haha. But lenses for shopping/ hang out. Muahaha. Baru cool :P







SPEC : booo!


LENSES : awesome !

Monday, 6 August 2012

Review- Cosmoderm Vitamin E cream

asalamualaikum

hey guys, nak share 'bout this wonderful product by Cosmoderm. Like seriously, this cream acts so wonderfully on skin. Yup, it's rich with vitamin E and rose hips oils, making our skin even smoother and glowing2 gitu. Actually, muka aku jenis dry and so, this cream helps a lot. Apply before tidur and the next morning, kulit rasa sejuk2 and lembut. BEST :)

Also, senang nak apply, which is good for me sebab kat sini aku agak rush in many things. Jimat masa aku nak tido. HAHA. aku pun memang kena rajinkan diri jaga muka sebabnya since duduk UM nie, muka senang sangat nak kesat, and kalau tak kena gayanya, pimples akan cuba mencacatkan penampilan. Eeee, tak nak tak nak! Tak tahu lah sama ada stress belajar cam nak mati or kuat berangan aku nie?? Anyway, memang taubat lah. Nak jaga muka baik2 supaya nak kawin nanti flawless je. HAHA. *lama lagi okay. takpe, beringat sementara muda remaja :P


SO, selamat bercosmoderm yaww :D

There was an error in this gadget