Followers

Wednesday, 31 July 2013

REVIEW : SHISEIDO BLACK MASK

Asalamualaikum yaww.

Omgee lagi berapa hari nak Raya. LOL apesal rasa macam sekejap sangat je rasanya. Dah lah banyak benda tak beli lagi. Kasut, sandal, tudung, brooch semua tak beli lagi. Hahah nampak tak betapa akan leburnya duit aku =.= tsk tsk. Kasut apa nak beli pun aku tak sure. Pening pikir tak juga kutemu jawapannya. Ish nampak tak kalutnya orang perempuan ni. Hahah benda ni bole jadi issue. Layan jele ye.

Okay, now aku nak review pasal Shiseido Black Mask. Mesti korang pernah tengok benda alah ni kat facebook sebab rasanya ramai yang jual benda ni. My personal opinion, aku bagi 5 stars ! hoho. Terbukti berkesan tahap melampau menghilangkan whitehead and blackhead. Pastu murah pulak tu.Berbaloi-baloiiii lahh woiii. Hihi

Inilah rupanya. ^^

Biasanya orang pakai kat kawasan sekitar hidung sebabnya blackhead selalu buat buat perkampungan kat situ. Tapi aku try lah jugak google, oh baru tahu boleh juga guna untuk satu muka. Tapi jangan pulak kau sapu dekat dengan kening atau sekitar mata. Pergh tak pasal- pasal belum Raya lagi dah menangis tersedu-sedu. Hahah. Superbnya benda ni, dia cepat kering lepastu bila kau tengok cermin ade feeling-feeling orang minyak sikit. Hitam macam kuali bak hang. Hahah.

Bila dah kering, cabut dengan lemah lembut dan penuh kesopanan. Hihi seronok gila bila cabut tu, rasa macam eh aku dah kembali jadi manusia. Boleh? =.=

Kata Pengeluar:

Shiseido Black Mask merupakan masker peel off yg digunakan utk menghilangkan blackhead & whitahead. Ia merupakan salah satu hot item selling di dunia kosmetic di Jepun, Hong Kong, Taiwan, Korea, Singapore & Malaysia.

CARA PENGUNAAN:

- 1 pack boleh dipakai 2 ~ 3 kali, jgn guna 1 pack sekali pakai, memadai hanya pakai sederhana tebal shja.
- Bersihkan wajah.
- Steam wajah dgn air panas selama sekurang-kurangnya 10 ~ 15 minit. Ini bertujuan utk membesarkan pori-pori & memudahkan pembersihan jeragat.
- Biarkan wajah kering baru sapu mask.
- Tunggu selama 30 minit / hingga mask kering baru tarik mask perlahan-lahan.

1 pack = 12g.


KEBAIKAN SHISEIDO BLACK MASK.

- Dapat menghilangkan & mengurangkan blackhead & whitehead & juga kekotoran di wajah.
- Mengecilkan pori-pori wajah, mengurangkan kedutan, anti penuan & mencerahkan wajah.




Orang minyak. Hihi



Abaikan wajah kanak-kanak riang itu. Hahah.

So aku sangat-sangat syorkan mask ini to those yang nak mengatasi masalah whitehead/ blackhead kalian. Tak rugi pongg. Murah gila wei. Satu packet boleh dapat RM1. Gila tak gila lah kan. Huhu.



XOXO,
ella yaw






   



3 comments:

  1. pakai mask mmg best..tadi baru je pakai..nak raya la kan.. tapi saya guna floral mask dari Dian Pixy..hehe

    ReplyDelete
  2. owh yang purple tu kan. macam berminat tapi tak terbeli lagi. hihi

    ReplyDelete
  3. Awk dulu plkn padang hijau??

    ReplyDelete

There was an error in this gadget